2016. január 24., vasárnap

Szombat = kirándulás + koncert


Tegnap, azaz szombaton kirándulni mentünk a Piskótatekercs kiránduló klubbal. A klub tagjai Luxemburgban, a Parlamentnél, a Bizottságnál, a Bíróságon és a Befektetési Banknál dolgozó magyarok (köztük a három parlamenti gyakornok és Vera), akik rendszeresen járnak a környékre túrázni, valamint Rudi, a másfél éves vizsla.
Altrierből indultunk, és egy 11 km-es, nagyrészt sík útvonalat jártunk be. Nagyon jólesett a mozgás, és az idő is kicsit enyhébb volt, mint eddig. Óriási köd volt, de ami kilátszott belőle, az nagyon szép volt, és ráadásul még egy lóval is találkoztunk. ízelítőnek íme néhány fotó (Vera, illetve Anna jóvoltából):


"kirándulóidő"



találkozás a Lóval
adtam neki répát


Este pedig a Conservatoire de Luxembourgba mentünk Benedek első itteni fellépésére az új zenekarával, a Luxembourg Philharmoniával. Szegénynek életében először kellett fehér inget vennie, és még csokornyakkendőt is, ami miatt majdnem kilépett.
Újévi koncert volt, a bécsinek a helyi változata: egy kicsit kisebb, egy kicsit gagyibb, egy kicsit kommerszebb, egy kicsit giccsesebb, de a miénk. Az est folyamán Strauss, Lehár és egyéb, bécsi hangulatot idéző népszerű dallamok csendültek fel a közönség legnagyobb örömére, volt két hegedű- és egy szopránszólista is, mind a hárman nagyon jók (egyébként a két hegedűs lány 95-ös, illetve 97-es születésű, ezen nem tudom túltenni magam - a szerk.) A dán karmester fehér ingben és zakóban volt, a ráadás pedig borzasztó meglepő módon a Radetzky mars volt - kétszer. Közben a karmester körbejárt, és a zenészeknek simogatta meg a fejét/áldást osztott á la Némethsándor...

Mindenesetre a brácsa kifejezetten jól szólt benne.

Íme egy képp az összes fellépőről (elöl a 2 hegedűs, az énekes, és a karmester):



U.i.: És még egy tanulság: szombaton fél 10 után nincs busz a Conservatoire megállóból (sem), ahol rendszeresen vannak koncertek esténként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése