2015. december 4., péntek

a közegről

Már egy ideje ez a bejegyzés is a fejemben van (legalábbis a témája), úgyhogy most, hogy kicsit ráérek két fordítás között, szeretnék annak valahogy emléket állítani, hogy mennyire szeretettel és nyitottan fogadott engem itt mindenki. Már az első pillanattól mondták, hogy szóljak, kérdezzek, bárkihez forduljak nyugodtan bármilyen (akár magánjellegű) problémával.
Most, hogy kiderült, maradok, illetve maradUNK, Benedekkel, és több ember is tud róla, hogy lakást keresünk, megint feléledt a kollégáimban a segítő szándék, és konkrétan akivel csak összefutok és tud A Projektről (mert pl. FB-n ismerősöm vagy a Luxi Magyarok levlistán látta, hogy lakást keresünk), mindenki kérdezi, hogy hogy állunk, sőt, tegnap az egyik legcukibb (tényleg ez a legjobb szó rá) lány az osztályról írt két volt gyakornoknak, akik itt ragadtak (nem EU-s intézményekben), hogy itt van egy új gyakornok, aki állást keres, és segítsenek már nekem. Ma meg jöttem föl a mozgólépcsőn, és egy számomra teljesen ismeretlen lány rám köszönt, és kérdezte, hogy találtunk-e már lakást, és a nemleges válaszra mondta, hogy ne csüggedjünk, biztos lesz valami. 
Egy kolllégám, akinek az elsők között meséltem, hogy maradunk (mert pont aznap reggel beszélgettem vele erről, amelyik nap délutánján kiderült), rögtön elmagyarázta (térképpel!), hogy hol érdemes lakni Németországban, meg honnan hova van repülő, és küldött két ingatlanos honlapot, ahol azóta a potenciális lakások nagy részét találtuk. 

És szakmailag ugyanez. Iszonyatosan támogató mindenki (és sajnálkozó, amikor az itteni munkalehetőségek szóba kerülnek), bárkit megkérdezhetek egy-egy szöveggel vagy a fordítóprogrammal kapcsolatban, és ha nem a megfelelő embert kérdezem, akkor megmondják, kihez forduljak, és utána megkérdezik, hogy sikerült-e megoldani a problémát. És aki meg a hozzáértő (pl. az a kolléganő, aki a fordítóprogram-guru), ő meg átjön az irodámba, leül, elmagyarázza, megmutatja, még akkor is, ha az eredeti probléma az én hülyeségemből adódott. 

Tudom, hogy ez mind normális és nem kirívó, de annyira nagyon jólesik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése