2015. október 24., szombat

Október 23. + METZ

Október 23-ról csak nagyon röviden: napközben kemény munkával ünnepeltük a forradalmat, este pedig elmentünk a Hungarian Partyba (sic), amit egy magyar származású pasi kocsmájában rendeztek. Volt: hangos (és viszonylag nem annyira jó) zene, lángos, pogácsa, Túró Rudi, sok magyar, nem volt: annyi csönd, hogy halljuk egymás szavát, talpalatnyi hely. Asszem, ezzel összefoglaltam a dolgot. Mindenesetre...

... éljenek a pesti srácok!
                                                                             ***

Metz. Kénytelen voltam csupa nagybetűvel írni a "címben", hogy érzékeltessem, mennyire tetszett a város mindkettőnknek, vagyis mind a hatunknak. Ugyanis úgy döntöttem, hogy bizottsági létemre nekem nem derogálnak a parlamenti gyakornokok, sőt, és Fannival és négy másik parlamenti gyakornokkal mentem, és mindenki tök jó fej és nyitott és szimpatikus volt. Egy holland, egy svéd és egy román lánnyal, illetve egy román fiúval mentünk, és amikor éppen nem olvadoztunk a látványtól, akkor nagyon jókat beszélgettünk. 
Metzben igazából A Látnivaló a Szent István Bazilika Katedrális, gyönyörű, óriási, gótikus, és van három ablaka, amit Chagall festett. Ezen kívül itt folyik a Moselle, ami fölött cuki hidak vezetnek át a szigetekre (!), vannak parkok, és általában nagyon szép épületek. Gyakorlatilag egész nap sétáltunk, annyira szép volt az idő meg a minden. Meg persze mi. Ahogy azt az alábbi képek is tanúsítják.

Az állomásépület



Balról jobbra: Estera (RO), Nina (SWE), Ruth (NL), Fanni, Daniel (RO), Vera


"Lefényképezem a gofris csávót!" (Fanni)



Ez például az egyik Chagall-ablak :)
















Verlaine a bús francia őszben

3 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Ez volt az első olyan napunk hetek óta, amikor sütött a nap - és még ez se Luxembourgban! :P

      Törlés
  2. Mennyi munkátok lehetek photoshoppal kiszínezni a képeket! Szegények!!

    VálaszTörlés