2015. október 12., hétfő

Trier

A trieri kirándulásból leginkább a képek érdekesek.
Trier tipikus német kisváros, igazi kis ékszerdoboz, egy óra vonatútra Luxembourgtól. Érdekessége, hogy Németország (egyik?) legrégebbi városa, i.e. 17-ben alapították a lómaiak rómaiak, így egy csomó római kori rom található a városban. Az ókor óta folyamatosan lakott település, dúúúrva! Illetve itt született Karl Marx.
8-an (3 magyar, 3 horvát és 2 finn) mentünk a fél 10-es vonattal, a többiek egy órával utánunk jöttek (kb. 20-an), de velük egyáltalán nem találkoztunk a nap folyamán! :O
Az idő sajnos csak az első fél órában volt szép, utána beborult és hideg is lett, ami a városnézés szempontjából elég kellemetlen. :( Múzeumba vagy Marx szülőházába nem akartunk menni, inkább sétálgattunk a belvárosban (a hidegben).

Volt, aki az amfiteátrumba is bement 3 euróért, de nekem nem érte meg úgy, hogy se vezetés, se kiállítás nincs bent, csak a ROMOK. Ilyen, kérem, Óbudán is van, csak az nagyobb és ingyenes.
Beülni csak ebédelni, illetve kávézni ültünk be.
A tervekkel ellentétben networkingelni nem sikerült, csak a finn csajjal sikerült valamennyire megismerkednem, Vele is csak főleg azért, mert visszafelé egymás mellett ültünk a vonaton (és a finnugor nyelvrokonságról beszélgettünk :D ). De legalább vettem egy táskát meg egy hátizsákot, és egy nagyon szép sálat 5 euróért ("a bölcsész mindenhol bölcsész" jeligére).


Porta Nigra (római kori kapu)
Kávézik a banda
Mari, a láma






baglyos mamuszok - 25 euróért...



Marktplatz



Leonard osztatlan sikert aratott :)







Szűz Mária is itt vásárol!
a régi és a modern kontrasztja - McDonald's in da house
Leondard szelfizik a Dómmal
játékmúzeum :)
Itt van újra!
Bazilika (ev.)
De ízléses!


Leonard és a Remény szobra



Mózes




római fürdő (nem az óbudai)



ebéd német módra (Bockwurst mit Senf und Kartoffelsalat)

Marx and Spencer szülőháza




Kukucs!


Kaffee und Kuchen



a táska belseje - Vera kedvéért

4 megjegyzés:

  1. A nagyon szép sál, az a kék, ami rajtad van? (Kérdezi a másik bölcsész :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, de az egy régebbi darab (a képen még sálvétel előtt vagyok látható). De most feltettem az újról is egy fotót, hogy megnézhesd!

      Törlés
  2. Remélem, Leonardnak mondtad, hogy a Remény hal meg utoljára....

    VálaszTörlés